Obilazak snaga Vojske Srbije na vežbi „Manevri 2022“

Utorak, 1.11.2022 | Aktuelnosti

Ministar Vučević: Vojska Srbije je spremna i obučena da izvrši svaku naredbu vrhovnog komandanta


Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji se nalaze u garnizonu Raška u okviru vežbe „Manevri 2022“.

Ministar Vučević je, nakon sastanka sa najodgovornijim starešinama naše vojske i obilaska jedinica u kasarni „Stefan Nemanja“, poručio da je Vojska Srbije spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i svaku naredbu predsednika Republike i vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva.

— Zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem i najodgovornijim starešinama iz Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Ministarstva unutrašnjih poslova, uverili smo se da je stanje u jedinicama Vojske Srbije na visokom nivou, da su pripremljene, obučene, opremljene, da je moral na najvišem nivou i da je Vojska Srbije kao garant bezbednosti i očuvanja suvereniteta i nezavisnosti Republike Srbije spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i svaku naredbu predsednika Republike i vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva. Sa ponosom mogu da kažem da je Vojska Srbije uvek tamo gde je najodgovornije i najpotrebnije, uvek uz svoj narod čuvajući svoju državu — izjavio je ministar Vučević.

Ministar Vučević je tokom obilaska iskoristio priliku i da razgovara sa starešinama i vojnicima koji su ga izvestili o stanju u njihovim jedinicama i dosadašnjim aktivnostima na pripremi i realizaciji vežbe.

Povezane vesti