Prikaz sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“

Petak, 26.3.2021 | Međunarodna saradnja
Vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, državni savetnik i ministar nacionalne odbrane Narodne Republike Kine general Vei Fenghe i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“.

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije prikazali su borilačke veštine, segmente protivterorističke borbe i tehnike veranja u urbanoj sredini, nakon čega su svoje sposobnosti i veštine prikazali i pripadnici Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“ u prikazu rada i postupaka protivterorističke grupe u dejstvu na oteto vozilo.

Gostima je prikazan i egzercir Garde Vojske Srbije, koji je pratio nastup Reprezentativnog orkestra Garde, nakon čega su imali priliku da pogledaju i eskort vozila starije generacije koja se čuvaju u Gardi, od kojih su neki pravi rariteti, a održavaju se u voznom stanju uprkos godini proizvodnje.

Prikaz je završen prezentacijom dela opreme, naoružanja i pokretnih sredstava koja su na upotrebi u jedinicama Vojske Srbije.

Povezane vesti