Inžinjerijska obuka u Prvoj brigadi kopnene vojske

Četvrtak, 5.1.2023 | Obuka
Na poligonima i vežbalištima Vojske Srbije u toku je kolektivna obuka pripadnika Prve brigade kopnene vojske za realizaciju višenamenskih zadataka roda inžinjerije.

Obuku prolazi profesionalni sastav inžinjerijskog bataljona ove brigade sa ciljem održavanja visokog nivoa osposobljenosti za izvođenje inžinjerijskih i protivinžinjerijskih dejstava u operacijama Kopnene vojske.

Pred vojnike i starešine se, tokom obuke na terenu, postavlja niz zadataka koje izvršavaju inžinjerijske jedinice u operacijama, kao što su zaprečavanje, savlađivanje minskih prepreka, održavanje prohodnosti  putnih komunikacija i utvrđivanje. U proces obučavanja su aktivno uključeni i vojnici na služenju vojnog roka generacije „septembar 2022“, koji su prethodno prošli individualnu obuku za vojnoevidencione specijalnosti roda inžinjerije.

Stalnim obučavanjem vojnika i starešina roda inžinjerije, koje se realizuje tokom cele godine po ciklusima, obezbeđuje se zahtevani nivo osposobljenosti i gotovosti inžinjerijskih jedinica za realizaciju dodeljenih zadataka u sve tri misije Vojske Srbije.

Povezane vesti