Uručenje odlikovanja povodom Dana Vojske Srbije

Petak, 23.4.2021 | Kultura i tradicija
Povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije, predsednica Vlade Ana Brnabić uručila je danas u Palati Srbije odlikovanja iz nadležnosti predsednika Republike Srbije pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Svečanosti su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, generalni sekretar predsednika Republike Suzana Paunović i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Branko Živanović.

Čestitajući odlikovanima, predsednica Vlade je istakla da danas ima čast da u okviru proslave najznačajnijeg vojnog praznika — Dana Vojske Srbije, u ime vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uruči državna odličja Republike Srbije. Ona je izrazila uverenje da su dodeljena priznanja samo još jedan podstrek odlikovanima da nastave da svoje dužnosti obavljaju posvećeno i profesionalno, dajući doprinos afirmaciji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije kako u zemlji tako i u svetu.
 
— Još jednom hvala za sve što ste do sada učinili i činite za našu državu. Čestitam vam Dan Vojske Srbije — poručila je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Na današnjoj svečanosti su uručena odlikovanja kojim je vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić odlikovao pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom Dana državnosti i Dana Vojske Srbije. Dodeljene su dve zlatne medalje za zasluge, dve zlatne medalje za revnosnu službu, 61 srebrna medalja za zasluge, 109 srebrnih medalja za revnosnu službu i dve srebrne medalje za hrabrost „Miloš Obilić“.

Povezane vesti