Obilazak dela snaga za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora

Nedelja, 7.1.2024 | Iz jedinica
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas, u garnizonu Kragujevac, pripadnike raketne baterije koja je u stalnom borbenom dežurstvu za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije.

U pratnji komandanta 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva u čijem je sastavu ova jedinica, sagledao je realizaciju težišnih zadataka i stanje u raketnoj bateriji, i prisustvovao prikazu rada borbenih smena prilikom prevođenja snaga u viši stepen pripravnosti.

General Mojsilović se tom prilikom uverio da je dežurna jedinica spremna i tehnički osposobljena i da su njeni pripadnici visoko obučeni i motivisani za realizaciju važnog zadatka, koji traje 365 dana u godini, 24 časa dnevno.

U razgovoru sa pripadnicima jedinice, načelnik Generalštaba im je odao priznanje na posvećenom i profesionalnom odnosu prema svim dodeljenim zadacima i svim pripadnicima Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti čestitao božićne praznike, uz želju da ih prati dobro zdravlje, lična, porodična i vojnička sreća.

Današnjem obilasku prisustvovali su komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, načelnici Uprave za logistiku (J-4) i Uprave za ljudske resurse (J-1) Generalštaba general-major Srđan Petković i brigadni general Savo Iriškić, kao i načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov.

Povezane vesti