Ekspertski razgovori o operacijama borbenog traganja i spasavanja

Sreda, 15.6.2022 | Međunarodna saradnja
Delegacija Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država boravi u zvaničnoj poseti Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani Vojske Srbije radi razmene iskustava u oblasti operacija borbenog traganja i spasavanja.

Tokom posete razmatraju se ključna pitanja od značaja za bezbednu i efikasnu realizaciju zadataka službe traganja i spasavanja i mogućnosti za dalju saradnju vazduhoplovnih snaga Republike Srbije i SAD u ovoj oblasti.

Težište u razgovorima je na razmeni profesionalnih iskustava u primeni operativnih procedura u planiranju i izvođenju helikopterskih operacija borbenog traganja i spasavanja i upotrebi savremenih uređaja i opreme koji omogućavaju potragu, lociranje i evakuaciju ljudstva iz okruženja i sa nepristupačnih terena u svim vremenskim i zemljišnim uslovima.

Realizacija ove aktivnosti predstavlja nastavak dugogodišnje uspešne saradnje vazduhoplovstava Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD i doprinosi unapređenju sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO pre svega po pitanju bezbednosti letenja u operacijama traganja i spasavanja.

Povezane vesti