Načelnik Generalštaba u poseti manastiru Žiča

Nedelja, 7.1.2024 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa delegacijom Vojske Srbije, boravio je jutros na Božić u manastiru Žiča kod Kraljeva.

General Mojsilović je prisustvovao božićnoj liturgiji, a potom razgovarao sa igumanijom manastira visokoprepodobnom mati Jelenom i monahinjama.

Izražavajući zahvalnost na ukazanom gostoprimstvu, načelnik Generalštaba je istakao da je počastvovan prilikom da najradosniji hrišćanski praznik — Božić proslavi u drevnom manastiru, u kojem je ustoličen prvi arhipiskop srpski Sava i krunom ovenčani brojni srpski kraljevi. On je sestrinstvu manastira poželeo dobro zdravlje i naglasio da njihova požrtvovana služba i duhovni podvizi, nadahnjuju da i dalje hrabro i posvećeno služimo svojoj otadzbini Srbiji.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije bili su komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, načelnici Uprave za logistiku (J-4) i Uprave za ljudske resurse (J-1) Generalštaba general-major Srđan Petković i brigadni general Savo Iriškić, kao i načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov.

Povezane vesti