Dodela priznanja za organizaciju takmičenja „Čuvar reda“

Utorak, 5.10.2021 | Aktuelnosti
U Domu Garde u kasarni „Topčider“ danas je održana svečanost na kojoj su uručena priznanja pojedincima i institucijama van Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za doprinos u pripremi i realizaciji međunarodnog takmičenja u disciplini „Čuvar reda“.

Priznanja su uručena predstavnicima ministarstava, organa lokalne samouprave, turističkih organizacija i privrednih subjekata, kao i Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice Srbije, koji su pomogli da ovaj događaj protekne u skladu sa visoko postavljenim standardima i našom tradicijom gostoprimstva.

Svečanosti je prisustvovao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, koji je istakao da je ovogodišnje takmičenje u disciplini „Čuvar reda“ ocenjeno najvišim ocenama od strane svih učesnika i izrazio zahvalnost dobitnicima priznanja na svesrdnoj pomoći i doprinosu uspešnoj organizaciji ovog događaja od velikog značaja za Vojsku Srbije i Republiku Srbiju.

Međunarodno takmičenje jedinica vojne policije „Čuvar reda“, kao jedna od 34 discipline Međunarodnih vojnih igara, održano je u avgustu i septembru ove godine na poligonu „Beranovac“ i strelištu „Žiča“, u organizaciji Vojske Srbije. Bilo je to prvi put da se u Republici Srbiji održava neka od disciplina ove prestižne međunarodne manifestacije, a u ukupnom plasmanu zlatnu medalju je osvojila ekipa Vojske Srbije.

Povezane vesti