Intenzivna obuka tenkovskih jedinica Vojske Srbije

Petak, 19.1.2024 | Obuka
Na poligonima i vežbalištima Vojske Srbije u toku je intenzivni ciklus obučavanja pripadnika Tenkovskog bataljona T-72M za izvođenje oklopnih i protivoklopnih dejstava u operacijama Kopnene vojske.

Obuka se realizuje radi održavanja i unapređenja obučenosti tenkovskih posada za uništavanje neprijateljskih oklopnih vozila, žive sile i drugih borbenih sredstava, uz primenu taktičkih načela upotrebe oklopnih jedinica u uslovima koji karakterišu savremeno bojište.

U okviru obuke realizuju se gađanja iz tenkovskog naoružanja i primarno uvežbavaju radnje prilikom izvođenja borbenih dejstava u susretu s protivnikom, uz integraciju vatrenih i taktičkih postupaka svih članova posade. Značajna pažnja se posvećuje i obuci za pravilno održavanje i upotrebu svih podsistema tenka.

Pred pripadnicima jedinice su sada brojna gađanja i taktičke vežbe kako bi dalje unapredili svoju osposobljenost za maksimalno iskorišćenje mogućnosti tenkova T-72MS, koji, zahvaljujući velikoj pokretljivosti, vatrenoj moći i oklopnoj zaštiti, mogu izvršavati brza, smela, iznenadna i snažna borbena dejstva u različitim zemljišnim, vremenskim i borbenim uslovima.

Realizacijom širokog spektra vežbovnih aktivnosti i praktične obuke, koje se intenzivno sprovode u jedinici, obezbeđuje se visok nivo borbene gotovosti tenkovskog bataljona za realizaciju dodeljenih misija i zadataka, kako samostalno tako i u sadejstvu s drugim jedinicama Vojske Srbije.

Povezane vesti