Obeležen Dan Ratnog vazduhoplovstva i PVO

Petak, 24.12.2021 | Kultura i tradicija
Vojnim svečanostima u komandi i jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO, danas je obeležen 24. decembar — Dan  vida RV i PVO, u spomen na dan kada je 1912. godine doneto rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande u Nišu.

Pred svečanim strojem jedinica, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu i uručene nagrade i priznanja najboljim pojedincima i jedinicama.

Povodom praznika održan je svečani skup u Domu vazduhoplovstva u Zemunu, kome su prisustvovali ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, predstavnici lokalne samouprave, verskih zajednica i brojni gosti.

Obeležavanje praznika bila je prilika da se još jednom istakne visok nivo osposobljenosti pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i PVO, koji je potvrđen na brojnim vežbama i bojevim gađanjima u zemlji i inostranstvu, kao i impresivni rezultati u opremanju savremenim borbenim sistemima, čime su značajno unapređene sposobnosti ovog vida Vojske Srbije za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora.

Povezane vesti