Pripadnici Vojske Srbije na vežbi „Slovensko bratstvo 2017“ u Belorusiji

Ponedeljak, 5.6.2017 | Obuka

Pripadnici Vojske Srbije učestvovaće na trilateralnoj vojnoj vežbi „Slovensko bratstvo 2017“, koja će se realizovati od 6. do 15. juna na poligonu Oružanih snaga Belorusije u blizini grada Brest

Pripadnici Vojske Srbije učestvovaće na trilateralnoj vojnoj vežbi „Slovensko bratstvo 2017“, koja će se realizovati od 6. do 15. juna na poligonu Oružanih snaga Belorusije u blizini grada Brest.

Zajedno sa pripadnicima oružanih snaga Belorusije i Ruske Federacije, pripadnici Vojske Srbije do 11. juna će uvežbavati različite segmente vežbe, radi priprema za njenu konačnu realizaciju od 12. do 14. juna.

Planom vežbovnih aktivnosti predviđeno je uvežbavanje prevoženja borbenim vozilom uz savlađivanje vodene prepreke, padobranski desant, savlađivanje vodene prepreke desantnim čamcima, spuštanje po užetu iz helikoptera, kao i dnevna i noćna gađanja iz ličnog naoružanja.

Vežba „Slovensko bratstvo 2017“ predstavlja nastavak saradnje između Vazdušno-desantnih jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije i Specijalne brigade Vojske Srbije, započete izvođenjem vežbe „Srem 2014“, koja je realizovana na poligonu „Nikinci“. U 2015. godini vežba je realizovana na teritoriji Ruske Federacije pod nazivom „Slovensko bratstvo 2015“ i na njoj su pored oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije prvi put učestovali i pripadnici oružanih snaga Republike Belorusije. Prošle godine, trilateralna vežba „Slovensko bratstvo 2016“ je izvedena na našoj teritoriji. 

Povezane vesti