Poseta Operativnom centru sistema odbrane

Utorak, 1.1.2019 | Aktuelnosti

Ministar odbrane Alekasandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića, obišao je prvog dana 2019. godine Operativni centar sistema odbrane.

Ministar odbrane Alekasandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića, obišao je prvog dana 2019. godine Operativni centar sistema odbrane, gde se uverio da Vojska Srbije izvršava planirane zadatke.

Nakon sastanka sa rukovodećim starešinama Operativnog centra, ministar odbrane je putem video linka primio izveštaje iz operativnih centara Kopnene vojske, RViPVO i Komande za obuku, koji su izvestili o stanju u svojim jedinicama.

Izveštaje su podneli i stariji nacionalni predstavnici iz mirovnih misija u Libanu i Centralnoafričkoj Republici, obavestivši ministra odbrane da je stanje redovno, da ljudstvo izvršava sve definisane zadatke i da su svi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su u angažovani u tim mirovnim misijama bezbedni. 

Ministar Vulin i general Mojsilović poželeli su, tom prilikom, pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane srećne novogodišnje praznike, uz želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i uspešnu godinu pred nama, naglašavajući da je bezbednost svih naših pripadnika najveći prioritet.

Ministar Vulin i general Mojsilović obišli su sinoć i dežurne jedinice lovačke avijacije angažovane u sistemu protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu „Batajnica“ i sa njima dočekali Novu 2019. godinu. 

Povezane vesti