Obilazak jedinica Vojske Srbije u garnizonu Kraljevo

Sreda, 15.11.2023 | Iz jedinica
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas sa saradnicima jedinice Kopnene vojske i Komande za obuku u kasarni „Ribnica“ u Kraljevu.

Tokom boravka u ovom garnizonu ostvario je neposredan uvid u stepen realizacije ključnih zadataka, stanje i sposobnosti Druge brigade kopnene vojske i Bataljona za obuku saobraćajne službe i dao smernice za dalje unapređenje operativnih i funkcionalnih sposobnosti.

Pripadnike jedinica razmeštenih u ovoj kasarni i komandante svih bataljona i diviziona Druge brigade kopnene vojske, načelnik Generalštaba je ovom prilikom upoznao sa najvažnijim zadacima koji nas očekuju u narednom periodu, ističući da će se nastaviti sa sveobuhvatnim opremanjem i razvojem Vojske Srbije i unapređenjem materijalnog položaja njenih pripadnika.

U pratnji generala Mojsilovića su bili načelnici užih unutrašnjih jedinica Generalštaba — Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) brigadni general Dragan Arsenijević, Operativne uprave (J-3) general-major Tiosav Janković i Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković, koji su sastav informisali o ključnim pitanjima iz svojih nadležnosti.

Povezane vesti