Svečano otvaranje međunarodnog takmičenja „Čuvar reda“

Nedelja, 29.8.2021 | Međunarodna saradnja
Ceremonija svečanog otvaranja međunarodnog takmičenja jedinica vojne policije „Čuvar reda“, koje se realizuje kao jedna od disciplina Međunarodnih vojnih igara, održana je večeras na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu.

Takmičenje je svečano otvorio potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, visokih zvaničnika MUP-a, predstavnika diplomatskog kora, lokalne samouprave i javnih preduzeća, kao i zamenice ministra odbrane Ruske Federacije Tatjane Ševcove i brojnih gostiju i građana Kraljeva.

U okviru ceremonije otvaranja, uz bogat kulturno-umetnički program, gosti i publika u Kraljevu bili su u prilici da upoznaju ekipe koje će se takmičiti za titulu najbolje jedinice vojne policije.

Međunarodno takmičenje jedinica vojne policije „Čuvar reda“, po prvi put se organizuje u Republici Srbiji, a pored tima Vojske Srbije nadmeću se ekipe Kazahstana, Katara, Kipra, Irana i Ruske Federacije, dok će u svojstvu posmatrača učestvovati predstavnici Belorusije, Grčke, Egipta, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Ova takmičenje će se održati, od 30. avgusta do 3. septembra, na vojnim kompleksima „Žiča“ i „Beranovac“ kod Kraljeva. 

Prve dve faze, nadmetanja u vatrenoj osposobljenosti pripadnika vojne policije, održaće se na strelištu „Žiča“, dok će treća i četvrta faza, koje su i najatraktivnije za gledaoce, biti realizovane prvog i trećeg septembra na poligonu „Beranovac“ uz prisustvo publike.

Povezane vesti