Dan Tehničkog remontnog zavoda „Čačak“

Ponedeljak, 30.9.2019 | Kultura i tradicija
U Tehničkom remontnom zavodu „Čačak“ danas je obeležen dan ove ustanove i krsna slava, Svete mučenice Vera, Nada i Ljubav i majka im Sofija.

Povodom obeležavanja praznika, predstavnici Tehničkog remontnog zavoda „Čačak“ priredili su za goste prigodnu vojnu svečanost i prikaz sredstava i vojne opreme, a služena je i liturgija u bogoslužbenom prostoru.

Svečanosti su prisustvovali  načelnik Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije pukovnik Srđan Petković, predstavnici organizacijskih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, zatim predstavnici lokalne samouprave, škola i privrednih organizacija iz Čačka, premešteni i penzionisani pripadnici ustanove i brojni saradnici zaposlenih u Zavodu.

Dan Tehničkog remontnog zavoda „Čačak“ slavi se 30. septembra u spomen na dan kada je, 1925. godine, Državni savet Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca dao saglasnost na odluku o ustupanju opštinskog zemljišta za podizanje inžinjerijsko-tehničkog zavoda u Čačku, čime su se stekli uslovi za formiranje Zavoda.

Povezane vesti