Efikasno funkcionisanje telekomunikaciono-informatičkog obezbeđenja sistema odbrane

Četvrtak, 6.10.2022 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas sa saradnicima jedinicu Brigade veze razmeštenu u garnizonskom mestu Raška.

General Mojsilović je ovom prilikom sagledao kapacitete za održavanje neprekidnosti telekomunikaciono-informatičkog obezbeđenja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, uslove u kojima pripadnici Brigade realizuju namenske zadatke i njihovu osposobljenost za dužnosti koje obavljaju.

Po završetku obilaska, načelnik Generalštaba je, ukazujući na značaj Brigade veze za funkcionisanje sistema odbrane i efikasno komandovanje snagama u operacijama, odao priznanje pripadnicima ovog sastava na vrhunskoj obučenosti i posvećenosti u izvršavanju zadataka na održavanju zadejstvovanih telekomunikacionih i informatičkih servisa.

Načelnik Generalštaba je takođe istakao da će se, zahvaljujući podršci državnog rukovodstva, i u ovim složenim ekonomskim uslovima nastaviti sa opremanjem jedinica Brigade veze savremenim uređajima i sredstvima, kao i sa poboljšanjem uslova za život i rad na stacionarnim telekomunikaciono-informatičkim čvorištima.

Povezane vesti