Poseta komandanta Komande združenih snaga NATO-a u Napulju

Četvrtak, 21.1.2021 | Međunarodna saradnja
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas sa komandantom Komande združenih snaga NATO-a u Napulju admiralom Robertom Burkom, koji boravi u poseti Republici Srbiji.

Tokom susreta bilo je reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i saradnji Vojske Srbije i Komande združenih snaga NATO-a, sa težištem na realizaciji zajedničkih aktivnosti u oblasti obuke i vežbi.

Uz ocenu da je saradnja Vojske Srbije i komande iz Napulja intenzivna i sadržajna, izraženo je očekivanje da će ukupni odnosi nastaviti da se razvijaju u okviru Partnerstva za mir i potpuno uvažavanje vojne neutralnosti Republike Srbije.

Budući da su međunarodne snage na prostoru Kosova i Metohije u odgovornosti Komande združenih snaga NATO-a u Napulju, general Mojsilović je tokom razgovora podvukao značaj prisustva Kfora za očuvanje mira i bezbednosti na prostoru naše južne pokrajine, kao i zaštitu našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa.

Komandanta Komande združenih snaga NATO-a u Napulju primili su danas vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić i potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović.

Povezane vesti