Vojska Srbije pobednik takmičenja „Čuvar reda“

Petak, 3.9.2021 | Međunarodna saradnja
Ekipa Vojske Srbije je osvojila zlatnu medalju u ukupnom plasmanu nakon današnje poslednje faze međunarodnog takmičenja jedinica vojne policije „Čuvar reda“. 

U četvrtoj fazi takmičenja pod nazivom „Trka heroja“, koja je realizovana na poligonu „Beranovac“, naš tim je uspešno savladao 30 prepreka na stazi dužine 12 km i sačuvao prvu poziciju na takmičenju ispred ekipe Ruske Federacije i ekipe Kazahstana koja je osvojila treće mesto.

Prve dve faze takmičenja u kojima su se timovi nadmetali u gađanju različitih meta u simuliranom urbanom borbenom okruženju održane su na strelištu „Žiča“, dok su se na poligonu „Beranovac“ vojni policajci takmičili u rešavanju zadataka iz različitih segmenata vojnopolicijske obuke.

Međunarodno takmičenje jedinica vojne policije „Čuvar reda“ završava se danas ceremonijom svečanog zatvaranja na poligonu „Beranovac“ i dodelom pehara i medalja najuspešnijim ekipama i takmičarima. 

Takmičenje „Čuvar reda“, po prvi put je organizovano u Republici Srbiji, a pored tima Vojske Srbije nadmetale se ekipe Kazahstana, Katara, Kipra, Irana i Ruske Federacije, dok su u svojstvu posmatrača učestvovali predstavnici Belorusije, Grčke, Egipta, Mađarske i Bosne i Hercegovine. 

Povezane vesti