Uručena odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Ponedeljak, 22.4.2024 | Aktuelnosti
Izaslanik vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, ministar odbrane Miloš Vučević, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, uručio je danas odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom Sretenja — Dana državnosti Srbije i Dana Vojske Srbije.

Uručenje odlikovanja počelo je odavanjem počasti nedavno nastradalom pripadniku 72. brigade za specijalne operacije zastavniku Mijodragu Toškoviću.

Ukazom predsednika Republike povodom Sretenja — Dana državnosti Srbije, odlikovano je 110 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i jedna ustanova kulture, i to Sretenjskim ordenom drugog stepena, Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena, zlatnom i srebrnom medaljom za zasluge i zlatnom i srebrnom medaljom za revnosnu službu.

Povodom Dana Vojske Srbije odlikovano je 100 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i jedna jedinica Vojske Srbije, i to Ordenom belog orla sa mačevima trećeg stepena, Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena, zlatnom i srebrnom medaljom za zasluge i zlatnom i srebrnom medaljom za revnosnu službu.

Čestitajući pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na zasluženim priznanjima, ministar Vučević je istakao da mu je izuzetna čast da danas, u ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, uruči odličja naše otadzbine, koja su oduvek u našem narodu doživljavana kao svetinja.

— Budite ponosni nosioci ovih odličja. Srbija Vam je zahvalna. Živela Vojska Srbije. Živela Srbija — poručio je ministar Vučević.

Današnjem uručenju odlikovanja, održanom u Domu Garde u kasarni „Topčider“, prisustvovali su članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Povezane vesti