Sastanak načelnika Generalštaba s komandantom Kfora

Sreda, 29.5.2024 | Aktuelnosti
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas s komandantom Kfora general-majorom Ozkanom Ulutašom.

Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, dosadašnjoj saradnji i efektima aktivnosti koje se preduzimaju radi praćenja situacije na terenu i sprečavanja daljeg pogoršanja bezbednosne situacije u Pokrajini.

U razgovoru je izražena obostrana posvećenost očuvanju mira i stabilnosti i ukazano je na značaj kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji za uspešno preventivno delovanje.

Ističući da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji nestabilna i osetljiva i da jednostrani provokativni akti Prištine predstavljaju pretnju po bezbednost, načelnik Generalštaba je i ovoga puta od komandanta Kfora zatražio da međunarodne snage u Pokrajini postupaju profesionalno i nepristrasno i blagovremeno spreče svaki pokušaj ugrožavanja srpskog stanovništva.

General Ulutaš je na Kopaoniku boravio na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, a cilj ovakvih susreta, koji se redovno održavaju na visokom nivou, je unapređenje međusobnog razumevanja i saradnje na zajedničkom zadatku stvaranja bezbednog i sigurnog okruženja.

Povezane vesti