Pešadijska četa Četvrte brigade na vežbi u Nemačkoj

Petak, 15.4.2016 | Obuka

Pripadnici pešadijske čete 41. pešadijskog bataljona Četvrte brigade kopnene vojske od 31. marta do 23. aprila učestvuju na vežbi „Saber Junction 16“ u Nemačkoj.

Cilj vežbe, koja se izvodi na poligonima „Hoenfels“ i  „Grafenver“, je poboljšanje interoperabilnosti i međusobnog razumevanja pripadnika kopnenih vojski partnerskih država u realizaciji operacija podrške miru u multinacionalnom okruženju, čime se podiže i nivo spremnosti naše vojske za realizaciju zadataka iz prve misije.

Na poligonu „Hoenfels“ pripadnici pešadijske čete zajedno sa kolegama iz stranih oružanih snaga uvežbavaju taktičke radnje.

Osim pripadnika Vojske Srbije, na ovoj vežbi učestvuje oko 5600 vojnika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Velike Britanije, Italije, Jermenije, Letonije, Litvanije, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Poljske, Rumunije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije i Češke. 

Pripadnike 41. pešadijskog bataljona, na poligonu u Hoenfelsu obišli su komandant Četvrte brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Lubura i komandant 41. pešadijskog bataljona major Jovica Đorđević.

Povezane vesti