General Draganić primio delegaciju Nacionalne garde Ohaja

Petak, 11.9.2015 | Državno partnerstvo sa Ohajom

Zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić primio je danas delegaciju Nacionalne garde Ohaja koju je predvodio komandant Ratnog vazduhoplovstva brigadni general Stiven Marković. Dvojica generala razgovarala su između ostalog i o saradnji na razvoju baze „Jug“ i sprovođenju projekta „Humanitarna asistencija“...

Zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić primio je danas delegaciju Nacionalne garde Ohaja koju je predvodio komandant Ratnog vazduhoplovstva brigadni general Stiven Marković. Dvojica generala razgovarala su između ostalog i o saradnji na razvoju baze „Jug“ i sprovođenju projekta „Humanitarna asistencija“, kao i o saradnji u 2016. godini.



General Draganić je ocenio da je saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, koja se intenzivno razvija od 2006. godine u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja, veoma dobra i izrazio nadu da će američka strana i ubuduće podržavati zajedničke projekte od značaja za reformu sistema odbrane.

Delegacija Nacionalne garde Ohaja boravi u Srbiji u poseti Upravi za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane, a okviru posete obići će aerodrom „Batajnica“ i prisustvovati promociji potporučnika Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Povezane vesti