Pokazne vežbe gašenja požara

Sreda, 1.6.2022 | Obuka
Radi unapređenja bezbednosti i smanjenja rizika od nastanka požara u uslovima visokih temperatura, u Vojsci Srbije se, u okviru priprema za eksploataciju u letnjem periodu, preduzimaju sveobuhvatne preventivne mere zaštite od požara.

Tim povodom su u jedinicama Vojske Srbije realizovane pokazne vežbe gašenja požara, u saradnji sa vatrogasno-spasilačkim brigadama Ministarstva unutrašnjih poslova, sa ciljem obnove teoretskih i praktičnih znanja o organizaciji zaštite od požara, preventivnim merama i upotrebi vatrogasnih sredstava.

Prikazane su radnje i postupci prilikom gašenja različitih klasa požara uz korišćenje formacijskih i priručnih sredstava, od uzbunjivanja nakon nastanka požara, dejstva vatrogasnih ekipa, pružanja prve pomoći i evakuacije povređenih, do zajedničkog angažovanja sa teritorijalno nadležnom vatrogasno-spasilačkom jedinicom.

Požarno-preventivne mere u Vojsci Srbije u letnjem periodu podižu se na najviši nivo, a realizacijom ovakvih vežbi unapređuje se osposobljenost profesionalnog sastava za pravovremeno i efikasno reagovanje u slučaju nastanka požara, kako bi se na adekvatan način zaštitili ljudstvo, pokretna i nepokretna imovina.
Ključne reči

Povezane vesti