Obilazak dela snaga za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora

Subota, 31.12.2022 | Iz jedinica
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su večeras pripadnike 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva koji se nalaze u sastavu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.

Ministar Vučević je nakon obilaska izjavio da Vojska Srbije i danas, kao i svih prethodnih dana u toku 2022. godine, obavlja svoje aktivnosti da bi građani Srbije mogli mirno da dočekaju novu godinu, da proslave novogodišnju noć i uživaju sa svojim porodicama i prijateljima.

Ističući da jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čuvaju nebo nad Srbijom sa najmodernijim i najmoćnijim protivivazduhoplovnim sistemima, ministar odbrane je izjavio da se i večeras, obilazeći jedinice sa načelnikom Generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem i komandantom RV i PVO general-potpukovnikom Duškom Žarkovićem, uverio da je Vojska Srbije obučena, opremljena, sposobna, hrabra i odlučna da štiti nebo nad Srbijom.

Povezane vesti