Obuka službenih pasa za čuvarsku službu

Utorak, 6.12.2022 | Obuka
U Centru za obuku pasa u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu realizovana je redresura službenih pasa za angažovanje u sastavu čuvarske službe, čime je završen ovogodišnji ciklus osposobljavanja za ovu namenu.

Tokom višenedeljne obuke na specijalizovanom poligonu psi čuvari su prošli praktične radnje opšte dresure, savlađivanje prepreka i obuku za čuvanje objekata u dnevnim i noćnim uslovima, a težište je bilo na disciplinskim vežbama za efikasno vođenje pasa od strane vodiča prilikom realizacije zadataka.

Redresuru u ovom centru prolaze službeni psi koji su već angažovani u čuvarskim službama u jedinicama Vojske Srbije kako bi se održao visok nivo njihove utreniranosti za izvršavanje zadataka na obezbeđenju vojnih objekata i imovine, na kojima do izražaja dolaze njihova nadmoćna čula vida i mirisa, te sposobnosti da brzo i bez upotrebe smrtonosne sile savladaju neprijatelja.

Periodična redresura pasa čuvarske službe je samo jedan od brojnih oblika osposobljavanja u Centru za obuku pasa, koji je namenjen za dresuru, zdravstveno zbrinjavanje, uzgoj i reprodukciju pasa, ali i obuku i usavršavanje kadra veterinarske službe.

Povezane vesti