Poseta načelnika Generalštaba Armije Republike Severne Makedonije

Petak, 6.10.2023 | Međunarodna saradnja
Na osnovu Plana međunarodne saradnje Ministarstva odbrane Republike Srbije i na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, u trodnevnoj uzvratnoj poseti našoj zemlji boravi načelnik Generalštaba Armije Republike Severne Makedonije general-potpukovnik Vasko Đurčinovski sa delegacijom.

General Đurčinovski je danas posetio Generalštab Vojske Srbije, gde je s generalom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, dometima uspostavljene vojno-vojne saradnje i mogućnostima za njeno dalje unapređenje.

Uz ocenu da zajedničke vojne aktivnosti doprinose jačanju poverenja i razvoju dobrosusedskih odnosa, u razgovoru je izražena opredeljenost obeju strana za dalje jačanje saradnje Vojske Srbije i Armije Republike Severne Makedonije u svim oblastima od zajedničkog interesa.

U nastavku posete, general Đurčinovski je obišao Vojnu akademiju u Beogradu, gde su mu predstavljeni kapaciteti i delokrug rada ove ustanove, i potom imao sastanak s ministrom odbrane Milošem Vučevićem.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravio je u zvaničnoj poseti Republici Severnoj Makedoniji u februaru 2020. godine, a ovakvi susreti na visokom nivou daju podsticaj daljem unapređenju saradnje u oblasti odbrane i jačanju ukupnih međudržavnih odnosa.

Povezane vesti