Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

Petak, 29.9.2023 | Obuka
U Centru za obuku kopnene vojske ove nedelje je realizovana provera obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „jun 2023“ kojima prvi period obučavanja traje četiri meseca.

Reč je o vojnicima roda oklopnih jedinica i vojnopolicijskih specijalnosti, kojima zbog specifičnosti i složenosti vojničkih dužnosti za koje se osposobljavaju individualna obuka traje mesec dana duže. Oni su se u dosadašnjem delu vojnog roka osposobili za primenu taktičkih radnji i postupaka, rukovanje naoružanjem, sredstvima i vojnom opremom i uspešno prošli proveru fizičkih sposobnosti.

U skladu sa svojim specijalnostima, vojnici su tokom provere praktično rešavali taktičke i vatrene zadatke, pokazavši pritom visok nivo usvojenih znanja i veština za rad u oklopnim, odnosno vojnopolicijskim jedinicama Vojske Srbije.

Uspešan završetak ispita osposobljenosti rezultat je posvećenosti i zalaganja vojnika tokom obučavanja i najbolji pokazatelj da je obuka dobro planirana i izvedena.

U nastavku vojnike očekuje kolektivna obuka u jedinicima Vojske Srbije, gde će biti u prilici da nadograde stečena znanja i aktivno učestvuju u realizaciji svakodnevnih zadataka do završetka služenja vojnog roka.

Povezane vesti