Završne pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“

Sreda, 19.4.2023 | Aktuelnosti
Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici u toku su završne pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“, koji će povodom Dana Vojske Srbije biti održan u subotu, 22. aprila 2023. godine.

Na prikazu će državnom vrhu i građanima biti predstavljene sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije, savremeno naoružanje i vojna oprema kojim raspolažu i deo proizvodnog programa preduzeća domaće odbrambene industrije.  Sa oko 5000 angažovanih pripadnika Vojske Srbije i više od 2300 sredstava borbene tehnike biće to dosad najveća prezentacija snaga i sposobnosti Vojske Srbije.

Pripadnike Vojske Srbije koji se intenzivno pripremaju na aerodromu u Batajnici danas je obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. On se u razgovoru sa komandantom prikaza general-potpukovnikom Duškom Žarkovićem i tokom obilaska uverio da složene i zahtevne pripreme teku u skladu sa zacrtanom dinamikom, kao i da je angažovano ljudstvo izuzetno motivisano i da je profesionalno pristupilo ovom zadatku.

General Mojsilović je pozvao građane da u subotu dođu na aerodrom u Batajnici, pogledaju prikaz sposobnosti i izloženo naoružanje i lično se uvere da je Vojska Srbije, zahvaljujući velikom investicionim ciklusu započetom pre nekoliko godina, sada respektabilna snaga i faktor na koji se mora računati.

Glavni deo programa prikaza sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“ počinje u 11 časova, a kapije vojnog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ biće otvorene za građane od 9 do 15 časova.

Povezane vesti