Čestitke načelnika Generalštaba povodom praznika obaveštajne službe i VOA

Petak, 4.3.2016 | Aktuelnosti

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputio je čestitke povodom praznika obaveštajne službe Vojske Srbije i Vojnoobaveštajne agencije.

Čestitka povodom Dana obaveštajne službe


Pripadnicima obaveštajne službe upućujem srdačne čestitke povodom 5. marta – Dana službe. 

Ove godine praznik proslavljate u znak sećanja na daleku 1884. godinu, kada je doneta Uredba o đeneralštabnoj struci, kojom je prvi put u modernoj srpskoj državi ustanovljena organizaciona celina vojske koja se isključivo bavila vojnoobaveštajnom delatnošću.

Zahvaljujući visoko obrazovanom i profesionalnom kadru i uspešnom izvršavanju veoma odgovornih i složenih zadataka iz vaše nadležnosti, pokazali ste punu neophodnost i opravdanost postojanja obaveštajne službe. 

Uveren sam da ćete i u narednom periodu kroz unapređenje rada na prikupljanju i obradi obaveštajnih podataka, prema standardima savremenih službi, doprineti daljem jačanju bezbednosti sistema odbrane. 

Čestitam vam praznik i želim uspeh u daljem radu.

Čestitka povodom Dana Vojnoobaveštajne agencije


Povodom 5. marta – Dana Vojnoobaveštajne agencije, u ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, svim pripadnicima Agencije upućujem srdačne čestitke.

Praznik proslavljate u znak sećanja na donošenje Uredbe o đeneralštabnoj struci, 1884. godine, kada je prvi put u modernoj Srbiji ustanovljen Spoljni odsek u okviru Operativnog odeljenja, čiji je zadatak bio da proučava zemlje i vojske evropskih i susednih država, pre svega, njihovu organizaciju, popunjavanje, sastav, brojno stanje, razmeštaj, školstvo i ustrojstvo.

Pravovremena informacija se smatra blagom u bilo kojoj sferi života, a od posebnog značaja su one, koje za cilj imaju zaštitu interesa i jačanje bezbednosti sistema odbrane Republike Srbije. Na bazi vaših dosadašnjih rezultata, uveren sam ćete i ubuduće postizati zapažene uspehe u izvršavanju zadataka iz delokruga vaše nadležnosti.

Čestitam vam praznik i želim puno uspeha u daljem radu. 

Povezane vesti