Stručni skup o bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju

Utorak, 30.11.2021 | Aktuelnosti
U kasarni „Topčider“ u Beogradu, u organizaciji Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije, danas je održan stručni skup „Bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju“.

Na ovogodišnjem skupu prezentovano je 30 stručnih radova koji su se odnosili na upravljanje sistemom bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju, faktore bezbednosti saobraćaja, školovanje i usavršavanje kadra i transport opasnih materija. Pored radova pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, prezentovani su i radovi predstavnika republičke Agencije za bezbednost saobraćaja i Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Stručni skupovi o bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju održavaju se svake pete godine, a značajnu stručnu podršku pružaju Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Vojna akademija. 

Osim sagledavanja stanja bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju u petogodišnjem periodu, skupovi su prilika da se, sa stručnog aspekta, razmotre izazovi sa kojima se susreću vozači vojnih motornih vozila i na naučnim principima odrede smernice za dalje preventivno delovanje.

Povezane vesti