Obilazak 22. pešadijskog bataljona od strane ministra odbrane

Petak, 12.2.2021 | Iz jedinica
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića i komandanta 2. brigade kopnene vojske brigadnog generala Željka Kuzmanovića, obišao je danas pripadnike 22. pešadijskog bataljona 2. brigade kopnene vojske. 

Nakon uvodnog referisanja o zadacima jedinice i planovima za naredni period ministar odbrane je prisustvovao prikazu obuke čete minobacača 122 mm, a zatim periodičnom pregledu, kao i radu u tehničkoj radionici.
  
- Videli smo taktičko-pokaznu vežbu koja pokazuje koliko su ljudi u svakom trenutku spremni da u složenim uslovima deluju, ali da pre svega imaju u vidu da je njihova ključna uloga u zaštiti svoje otadzbine, u tome da uvek budu korak ispred svih i da brane Srbiju od svega što može da joj preti - rekao je ministar Stefanović.

Naša vojska jeste stub bezbednosti naše zemlje, navodi ministar Stefanović i dodaje da je vojska ključni deo u osnovi zaštite naše države i neodvojivi deo svog naroda.

- Važno nam je da imamo svakodnevno poboljšanje standarda vojnika. Razgovarao sam sa njima i video šta je to što možemo da učinimo osim velikog povećanja plata koje će imati i u ovoj godini. Naravno da želimo da modernizujemo našu vojsku. Želimo da nastavimo ulaganje u njenu modernizaciju, u povećanje transportnih kapaciteta i svega onoga što je potrebno da bi osetili koliko je država uz njih, koliko ceni njihov težak posao i da želimo da pokažemo koliko je ključni faktor odvraćanja u našem sistemu odbrane, a da građani Srbije mogu da računaju na to da kad imaju jaku vojsku, da će i Srbija biti jaka - poručio je ministar odbrane.
 
Na kraju obilaska, ministar Stefanović je obišao Spomen sobu i bogoslužbeni prostor u kasarni „Petar Leković“, koja je 2014. godine ponovo vraćena u upotrebu za Vojsku Srbije.

Povezane vesti