Intenzivne pripreme za Tenkovski biatlon u Rusiji

Petak, 6.6.2014 | Obuka

Na poligonu „Međa“ kod Niša već više od dve nedelje traju intenzivne pripreme tenkista Vojske Srbije koji će od polovine jula do polovine avgusta učestvovati na „Tenkovskom biatlonu“ u Ruskoj federaciji. To takmičenje, prema zamisli organizatora, treba da postane nezvanično svetsko prvenstvo.

Na poligonu „Međa“ kod Niša već više od dve nedelje traju intenzivne pripreme tenkista Vojske Srbije koji će od polovine jula do polovine avgusta učestvovati na „Tenkovskom biatlonu“ u Ruskoj federaciji.

To takmičenje, prema zamisli organizatora, treba da postane nezvanično svetsko prvenstvo na kome će vojničke veštine i fizičku spremnost odmeravati pripadnici oklopnih jedinica iz mnogih zemalja sveta. General-major Milosav Simović, zamenik komandanta Kopnene vojske, sa načelnikom štaba Komande KoV brigednim generalom Žarkom Lazarevićem i komandantom Treće brigade KoV brigadnim generalom Želimirom Glišovićem, juče je obišao tenkiste koji će za nešto više od mesec dana putovati u Rusiju i sagledao nivo njihove obučenosti.

Pukovnik Željko Kuzmanović i potpukovnik Goran Marković, komandant i zamenik komandanta našeg tima, referisali su članovima pretpostavljene komande o toku priprema, a tenkovske posade demonstrirale su savladavanje staze za vožnju tenkova i poligona za proveru fizičkih sposobnosti.

General Simović čestitao je tenkistima na onome šta su prikazali i rekao da se od njih očekuje da dostojno predstave svoju vojsku i svoju državu na predstojećem takmičenju.

– Ne tražimo od vas da budete prvi. Najvažnije je da uvek date svoj maksimum – poručio je zamenik komandanta KoV.

Pre nešto manje od dve nedelje od prvobitnih 12 tenkovskih posada koje su počele obuku, izabrano je devet najspremnijih. One će se se na Međi pripremati na poligonima za vožnju tenkova i proveru fizičkih sposobnosti koji su izrađeni po ugledu na one na kojima će se takmičiti u Rusiji.

Povezane vesti