Obeležen Dan Četvrte brigade kopnene vojske

Ponedeljak, 31.1.2022 | Kultura i tradicija
U kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju danas je održana vojna svečanost povodom Dana Četvrte brigade kopnene vojske, koji se obeležava u spomen na 31. januar 1878. godine, kada je srpska vojska oslobodila Vranje. 

Povodom praznika, pred svečanim strojem pripadnika brigade sumirani su rezultati rada jedinice u prethodnoj godini i najistaknutijim pojedincima dodeljene nagrade i priznanja.

U osvrtu na postignute rezultate u godini za nama, istaknuti su profesionalizam, posvećenost i stručnost pripadnika Četvrte brigade u realizaciji svih dodeljenih zadataka, pre svega tokom angažovanja duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, čime su pokazali da predstavljaju garant bezbednosti svih građana u ovom delu Republike Srbije.

Svečanosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, episkop vranjski Pahomije i komandanti drugih jedinica Kopnene vojske.

Pripadnici Četvrte brigade kopnene vojske su danas obeležili i krsnu slavu jedinice — Svetog Atanasija Velikog, a povodom Dana oslobođenja grada, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predvođena general-potpukovnikom Milosavom Simovićem položila je venac kraj spomenika oslobodiocima Vranja iz 1878. godine.

Povezane vesti