Komandant Kopnene vojske ispratio tenkiste Vojske Srbije na Međunarodne vojne igre

Četvrtak, 19.7.2018 | Aktuelnosti

Komandant Kopnene vojske ispratio je tenkiste Vojske Srbije koji su rano jutros sa beogradskog aerodroma otputovali u Moskvu, radi učešća na Međunarodnim vojnim igrama.

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zajedno sa komandantom Četvrte brigade, pukovnikom Stopa Slobodanom ispratio je pripadnike Vojske Srbije koji su rano jutros sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla” otputovali u Moskvu, radi  učešća na Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji.

– Gledajući vas tako vedre i motivisane, pred polazak na izvršenje složenog zadatka, uveren sam da ćete na dostojan i častan način kao i ranijih godina predstaviti Kopnenu vojsku, Vojsku Srbije i Republiku Srbiju. Sve oči uprte su u vas. Zato vam želim da hladne glave, onako, kako znate, predstavite našu otadzbinu na najbolji način – istakao je komandant Kopnene vojske.

Ove godine će 21 pripadnik Vojske Srbije učestvovati u disciplini Tenkovski biatlon. Pripreme tenkovskih posada su počele 24. aprila i realizovane su na tenku T-72 na poligonima Vojske Srbije. Nakon velikog truda i uvežbavanja svih pojedinaca i selekcije, izabrane su posade koje će predstavljati našu vojsku. Očekujemo da će u svetskom nadmetanju učestvovati 23 ekipe. Nadmetanje u najatraktivnijoj disciplini trajaće do 12. avgusta. 

Na Međunarodnim vojnim igrama pripadnici Vojske Srbije takmičiće se ove godine u još dve discipline. U disciplini Inžinjerijska formula, koja se od 12. jula do 10. avgusta održava u Volžskij-Volgogradskoj oblasti u Rusiji, takmiči se 18 naših pripadnika, dok će devetočlana ekipa učestvovati u disciplini Snajperska granica, koja se održava u Brestu u Belorusiji od 24. jula do 8. avgusta.

Povezane vesti