Polaganje zakletve vojnika na služenju vojnog roka

Petak, 18.6.2021 | Iz jedinica
U kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu danas je održana svečanost povodom polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „jun 2021“. Na vernost otadzbini danas se pred zastavom Republike Srbije obavezalo 220 mladića i 40 devojaka iz centara za osnovnu obuku Vojske Srbije.

Svečanosti polaganja zakletve prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, komandant Komande za obuku brigadni general Željko Petrović, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, organa lokalne samouprave i Srpske pravoslavne crkve.

Čestitajući vojnicima položenu zakletvu, ministar Stefanović je izrazio zadovoljstvo čvrstinom i odsečnošću njihovog stroja i istakao da mu je posebna čast što prisustvuje ovom svečanom činu.

Nakon položene zakletve vojnike očekuje individualna i kolektivna obuka i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije. Po završetku služenja vojnog roka mnogi od njih će, iskustvo pokazuje, stati u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.

Povezane vesti