General Draganić sa polaznicima Kursa za glavne podoficire

Ponedeljak, 14.11.2016 | Aktuelnosti

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić razgovarao je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa polaznicima 4. klase Kursa za glavne podoficire.

Uz reči dobrodošlice i pohvale za dosadašnje postignute rezultate na usavršavanju, general Draganić je polaznicima kursa preneo usmerenja za dalji rad na dužnostima koje ih očekuju po završetku kursa. 

– Dosadašnji rezultati koje ste postigli i vaš odnos prema obavezama najbolje govore da u našoj vojsci jača značaj, mesto i uloga podoficira – istakao je general Draganić, ukazujući na potrebu za svakodnevnim dograđivanjem znanja.

Zamenik načelnika Generalštaba zaključio je da podoficiri sa završenim najvišim nivoom usavršavanja moraju da poseduju visok nivo svesti i odgovornosti za pripadnost vojnoj organizaciji, koju svojim delovanjem moraju jačati i usavršavati.

U okviru posete Generalštabu, polaznici 4. klase Kursa za glavne podoficire, njih 21, obišli su Operativni centar sistema odbrane, gde su se upoznali sa načinom organizacije i funkcionisanjem ove celine Združene operativne komande.

Kurs za glavne podoficire, kao najviši nivo karijernog usavršavanja podoficira, traje tri meseca i realizuje se u Centru za obuku i usavršavanje podoficira u Pančevu.

Povezane vesti