Obuka za angažovanje u Kopnenoj zoni bezbednosti

Sreda, 22.9.2021 | Obuka
Radi očuvanja visokog nivoa borbene gotovosti, snage Vojske Srbije angažovane na kontroli Kopnene zone bezbednosti i obezbeđenju administrativne linije sa Autonomnom Pokrajinom Kosovom i Metohijom svakodnevno realizuju obuku za izvršavanje namenskih zadataka.

Obuka se izvodi u okviru redovnih aktivnosti i predstavlja nastavak i nadogradnju obučavanja koje jedinice Vojske Srbije realizuju pre upućivanja u Kopnenu zonu bezbednosti. 

Posebna pažnja tokom obuke posvećuje se uvežbavanju borbenih radnji i postupaka u slučaju napada na snage Vojske Srbije, kao i taktika, tehnika i procedura koje se primenjuju u sprečavanju ilegalnih prelazaka, delovanja ekstremističkih grupa i organizovanog kriminala. 

Sveobuhvatnim pripremama i kontinuiranom obukom unapređuje se osposobljenost pripadnika Vojske Srbije za izvršavanje specifičnih zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti, u saradnji sa drugim organima bezbednosti Republike Srbije i Kforom, kako bi se osiguralo mirno i bezbedno okruženje za sve građane u ovom delu zemlje.

Povezane vesti