Provera pripremljenosti za vežbu „BEGEJ 2019“

Četvrtak, 5.9.2019 | Obuka
Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na privremenom poligonu „Titel“ proveri pripremljenosti za združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „BEGEJ 2019“, koja će biti održana u nedelju, 8. septembra. Tokom današnjeg obilaska ministar odbrane uverio se u visok stepen uvežbanosti i pripremljenosti učesnika predstojeće vežbe.
 
Na vežbi „BEGEJ 2019“, na kojoj učestvuje više od 900 pripadnika Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Specijalne brigade, biće izveden rečni i specijalni desant, brodska vatrena podrška, uspostavljanje mosnog mesta prelaska, kao i naleti vazduhoplova RV i PVO.
 
Radio-televizija Srbije prenosiće u direktnom prenosu vežbu „BEGEJ 2019“, u nedelju 8. septembra 2019. godine od 10 časova, na Drugom programu, a  građani će vežbu moći da posmatraju i sa nasipa reke Tise u Titelu.
 
Da je sve spremno za vežbu „BEGEJ 2019“ tokom današnjeg obilaska imali su priliku da se uvere i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i komandant RV i PVO general-major Duško Žarković.

Povezane vesti