Taktička vežba bataljona veze iz sastava Kopnene vojske

Petak, 31.3.2023 | Obuka
Pripadnici bataljona veze iz sastava Kopnene vojske realizovali su ove nedelje taktičku vežbu na više lokacija van mirnodopskog rejona baziranja jedinice.

Vežba je izvedena pod realnim taktičkim pretpostavkama, sa ciljem provere osposobljenosti bataljona za pripremu i realizaciju telekomunikaciono-informatičkog obezbeđenja i zaštitu veza i prenošenja informacija u operacijama Kopnene vojske.

Pripadnici jedinice su u terenskim uslovima uvežbavali niz taktičkih radnji i postupaka sa težištem na uspostavljanju i premeštanju telekomunikaciono-informatičkih centara. Realizovano je uzbunjivanje jedinice, marševanje, izbor i uređenje položaja, maskiranje, postavljanje elemenata centra, kao i uspostavljanje telekomunikaciono-informatičkih servisa.

Ostvareni odlični i vrlodobri rezultati svedoče da su starešine i vojnici ovog bataljona profesionalno pristupili realizaciji vežbovnih aktivnosti i da su u potpunosti savladali sve sadržaje osposobljavanja za najzahtevnije zadatke u okviru dodeljene misije.

Planiranjem, organizacijom i realizacijom ovakvih vežbi unapređuje se sposobnost jedinice za pravovremen i kvalitetan prenos informacija za potrebe Komande Kopnene vojske, uz odgovarajući stepen zaštite tajnih podataka i minimalan rizik od protivdejstva neprijatelja.

Povezane vesti