Ministar odbrane u poseti jedinicama Vojske Srbije u Bačkoj Topoli

Utorak, 5.2.2019 | Obuka

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba VS general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike Vojske Srbije u kasarni „Bačka“ u Bačkoj Topoli.

Svi pripadnici Vojske Srbije prikazuju veoma visok nivo obučenosti i veoma visoku spremnost za ispunjavanje svakog zadatka. Moral u jedinicama je na veoma visokom nivou i to je ono što nas sve raduje i čini nas ponosnim – rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je u pratnji načelnika Generalštaba general-potpukovnika Milana Mojsilovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića obišao obuku profesionalnih pripadnika Vojske Srbije u kasarni „Bačka“ u Bačkoj Topoli.

U ovim nemirnim i nesigurnim vremenima, istakao je ministar odbrane, snažna, razvijena i zadovoljna Vojska Srbije je najbolji garant da ćemo biti slobodni i da ćemo nastaviti da odlučujemo sami o sebi.
 
Prema rečima komandanta 17. mehanizovanog bataljona i komandanta garnizona Bačka Topola majora Radeta Adamovića danas je u kasarni „Bačka“ prikazan deo naoružanja i vojne opreme koji se nalazi u naoružanju jedinica stacioniranih u Bačkoj Topoli.
 
– Prikazan je deo realizacije obuke jedinica iz garnizona, a posebno bih istakao obuku na BOV POLO M83, obuku na haubicama SH 122, obuku minobacačkog voda i obuku mehanizovanog voda. Pored ove redovne obuke koju izvode jedinice iz garnizona, danas smo prikazali i deo naoružanja i opreme koji se koristi u Kopnenoj zoni bezbednosti na obezbeđenju administrativne linije – istakao je major Adamović.
 
Nakon informisanja o stanju u jedinici, ministar odbrane imao je priliku da vidi prikaz pešadijskog naoružanja i sredstava za maskiranje, kao i radnje i postupke na komandu „spreman za paljbu“ na lanseru raketa samohodnom protivoklopnom M-83.
 
Profesionalni pripadnici Prve brigade demonstrirali su segment obučavanja i na samohodnoj haubici 122 mm, dok je vod minobacača 120 mm prikazao posedanje vatrenog položaja.

Mehanizovane jedinice demonstrirale su radnje i postupke mehanizovanog voda na BVP M80A, kao i lansiranje mosta sa tenka nosača mosta i prelaz mehanizovanog voda preko mosta.
 
Ministar Vulin je obišao i kabinete, gde je imao priliku da vidi obuku operatera na trenažeru.
 
Tokom današnje posete kasarni „Bačka“ ministar Vulin obišao je i pravoslavne i rimokatoličke bogoslužbene prostorije u kasarni „Bačka“.
 
Obilasku su prisustvovali i načelnik Uprave za operativne poslove Generalštaba Vojske Srbije general-major Želimir Glišović i komandant Prve brigade kopnene vojske pukovnik Zoran Nasković, sa saradnicima.

Povezane vesti