Otvoreni konkursi za prijem lica iz građanstva u jedinice Kopnene vojske

Petak, 1.9.2023 | Konkursi
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su danas konkurse za prijem novih pripadnika u jedinice Kopnene vojske – Prvu brigadu kopnene vojske, Drugu brigadu kopnene vojske, Treću brigadu kopnene vojske, Četvrtu brigadu kopnene vojske, Mešovitu artiljerijsku brigadu, Tenkovski bataljon T-72M i Oklopno-izviđački bataljon.

Mladići i devojke od 18 do 30 godina, koji žele da pokažu odgovornost i patriotizam, a čiji je izbor siguran posao, mogućnost usavršavanja i napredovanja, kao i beneficirani radni staž, imaju priliku da se prijave na konkurse do 15. oktobra i pronađu svoje mesto u jedinicama Kopnene vojske Vojske Srbije.

Konkursi su raspisani za formacijska mesta različitih profila i stručne spreme, među kojima su izviđači, snajperisti, strelci, nišandzije, puškomitraljesci, vozači tenka i motornog vozila, vatrogasci, radio telegrafisti, topografi, radiofonisti. Budućim kandidatima na raspolaganju su i radna mesta čuvara, bolničara, stomatoloških tehničara, kuvara, krojača i mehaničara. Mesta službovanja su Novi Sad, Bačka Topola, Sremska Mitrovica, Kraljevo, Valjevo, Novi Pazar, Niš, Kuršumlija i Vranje.

Prijave za konkurse mogu da podnesu svi zainteresovani mladići i devojke koji ispunjavaju propisane opšte i posebne uslove. Kandidati koji imaju odgovarajuću stručnu spremu za mesto na koje konkurišu i uspešno prođu zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume, dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

Na konkurs mogu da se prijave i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, a koji će biti upućeni na vojnu obuku sa oružjem radi sticanja uslova za prijem u profesionalnu vojnu službu. Kandidati koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem dužni su da se pre prijavljivanja na konkurs jave nadležnom regionalnom centru Ministarstva odbrane radi uvođenja u vojnu evidenciju.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane kandidate da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam služeći svojoj zemlji kao pripadnici jedinica Kopnene vojske.

Detaljne informacije o konkursima za prijem u jedinice Kopnene vojske mogu se pronaći na sajtu Vojske Srbije na sledećim linkovima:

Povezane vesti