Vojska Srbije jača za 83 podoficira

Četvrtak, 24.12.2020 | Aktuelnosti
U Domu Garde u Topčideru danas je održana svečanost povodom prijema polaznika 16. klase Osnovnog kursa za podoficire u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira.

U ovoj klasi usavršavanje je završilo 93 polaznika, a na današnjoj svečanosti njih 83 je dobilo stalno zaposlenje, dok je ostalih deset već bilo u stalnom radnom odnosu, čime je Vojska Srbije dodatno osnažena.

Svečanosti su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.
 
Čestitajući prisutnima prve podoficirske činove, potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović je rekao da je biti starešina vojske „najveća čast koju neko može da ima u ovoj zemlji“.
 
— Vi ste oni na koje otadzbina računa svakoga dana i u svakom trenutku. Pokazali ste zavidne organizacione sposobnosti i ispunili sve potrebne kriterijume. Zadovoljan sam danas, jer  dobijate stalno zaposlenje, a posebno sam zadovoljan jer popunjavamo podoficirske redove. Naglasio bih da brinemo o standardu ljudi koji rade u vojsci, koji su njen ključni deo, njena kičma. O tome smo i general Mojsilović i ja razgovarali sa predsednikom Vučićem i imamo njegovu snažnu podršku kao vrhovnog komandanta da nastavimo opremanje vojske — istakao je ministar Stefanović.

On je naglasio da će se kao ministar odbrane zalagati da sistem ima kontinuirano povećanje standarda. Prema njegovim rečima, oni koji se opredele da im vojska bude karijera moraju da znaju da sa tim mora da se živi.
 
— Hvala vam što se se opredelili da radite ovako težak posao, znajući da nema meda i mleka, ali da je čast ogromna. Zato je naše poštovanje prema ljudima koji se opredele da nose uniformu ogromno. Vojska nije slučajno institucija koja uživa najveće poverenje u našoj zemlji — istakao je ministar Stefanović.
 
Nakon čitanja naredbe o unapređenju i dodeli stimulativnih mera, ministar Stefanović uručio je poklone — ručne satove prvoj trojici u rangu, vodnicima Jovanu Mijailoviću, Milošu Miriću i Petru Ivetiću.

Povezane vesti