Padobranski višeboj jedinica specijalne namene

Petak, 1.10.2021 | Iz jedinica
Na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu i u širem rejonu strelišta „Međa“ ove nedelje je održan 21. Padobranski višeboj jedinica specijalne namene u organizaciji 63. padobranske brigade.

Tokom četvorodnevnog takmičenja, koje predstavlja test znanja, veština, snalažljivosti i istrajnosti, pripadnici specijalnih snaga su se nadmetali u 14 disciplina na stazi dugoj oko 30 kilometara.

Ekipe su izvele padobranski desant, gađanje automatskom puškom, pištoljem, bombom i nožem, orijentaciju na terenu, izvlačenje ranjenika i neispravnog vozila, savlađivanje različitih prepreka, penjanje uz konopac i pretres terena.

U konkurenciji 36 takmičara razvrstanih u 6 ekipa, trijumfovali su pripadnici prve čete 63. padobranske brigade, druga je bila ekipa padobranske čete borbenog traganja i spasavanja, takođe iz 63. padobranske, dok je treće mesto pripalo ekipi Bataljona za specijalne operacije „Grifoni“ iz 72. brigade za specijalne operacije. Ove godine učešće je uzela i jedna ekipa veterana 63. padobranske brigade.

Takmičenje je realizovano uspešno, u duhu fer pleja i prikazanu visoku osposobljenost pripadnika specijalnih jedinica za izvršavanje namenskih zadataka.        

Povezane vesti