Intenzivne aktivnosti na združenoj vežbi „Manevri 2022“

Utorak, 25.10.2022 | Obuka
U okviru združene vežbe „Manevri 2022“, nakon realizovanih aktivnosti na matičnim lokacijama, deo jedinica Vojske Srbije koji je prešao u aktivnu fazu vežbe nastavio je sa uvežbavanjima na stalnim i privremenim poligonima.

Tokom ovog dela aktivne faze vežbe, angažovane snage Vojske Srbije su izvršile marševanje do vežbovnih prostorija, uz premeštanje komandnih mesta i vatrenih položaja, realizujući pritom raznovrsne taktičke zadatke u pokretu. U nastavku će se realizovati združena taktička uvežbavanja jedinica različitih vidova, rodova i službi, kao i taktičke vežbe sa bojevim gađanjima.

Na vežbi učestvuje i deo rezervnog sastava Vojske Srbije koji se u jedinice javio krajem prošle sedmice, a podršku pružaju pripadnici opštih i logističkih službi koje obezbeđuju neprekidnost veze, vazdušno osmatranje i javljanje, atomsko-biološko-hemijsko obezbeđenje, transport, ishranu, popunu ubojnim sredstvima, zdravstvenu zaštitu i ispravnost sredstava ratne tehnike.

Vežbovne aktivnosti snaga Vojske Srbije će se realizovati do 6. novembra, a cilj je dalje unapređenje sposobnosti komandi i jedinica za planiranje i izvođenje operacija, preventivni razmeštaj snaga, organizovanje sadejstva i saradnje, kao i provera borbene gotovosti za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost Republike Srbije.

Povezane vesti