Uručenje odlikovanja pripadnicima Vojske Srbije

Petak, 21.4.2023 | Aktuelnosti
U Domu Garde u Beogradu danas je održana svečanost na kojoj su uručena odlikovanja vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića povodom Dana državnosti Srbije i Dana Vojske Srbije.

Odlikovanja je uručio potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, u svojstvu izaslanika predsednika Republike, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića.

Zlatnim i srebrnim medaljama za zasluge i za revnosnu službu odlikovano je 196 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dok je Sretenjskim ordenom trećeg stepena odlikovana Vojna štamparija Uprave za odnose sa javnošću.

Ministar Vučević je, čestitajući odlikovanima, istakao da mu je izuzetna čast da sve pozdravi povodom proslave najznačajnijeg vojnog praznika — Dana Vojske Srbije, koji u našoj istoriji simbolizuje trajan izvor i nadahnuće kako našem narodu, tako i našoj vojsci.

— Danas uručujem odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz nadležnosti predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića povodom proslava dva bitna datuma — Dana državnosti Srbije i Dana Vojske Srbije. Srbija slavi, pamti i poštuje i Prvi i Drugi srpski ustanak. Ti praznici su naše utemeljenje i učiteljica života. Na njihovim poukama mi jasno možemo videti iz čega je nastala današnja, moderna Srbija i čega se moramo držati i slediti da bi je sačuvali i odbranili — naglasio je ministar Vučević.

Ministar odbrane je čestitke uputio i porodicama nagrađenih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

— Čestitam vama i vašim porodicama kojima neka je na ponos što imaju vas kao najbolje primere časti, poštenja, rodoljublja i predanosti našoj jedinoj državi, našoj otadzbini, našoj Srbiji. Živela Vojska Srbije, živela otadzbina Srbija! — poručio je ministar Vučević na kraju obraćanja.

Današnjoj svečanosti u Domu Garde na Topčideru prisustvovali su članovi Kolegijuma ministra odbrane i Kolegijuma načelnika Generalštaba.

Povezane vesti