General Draganić razgovarao sa polaznicima Osnovnog komandno-štabnog kursa

Utorak, 6.9.2016 | Aktuelnosti

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić obratio se danas na Vojnoj akademiji polaznicima 7. klase Osnovnog komandno-štabnog kursa.

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić obratio se danas na Vojnoj akademiji polaznicima 7. klase Osnovnog komandno-štabnog kursa.

General Draganić je oficirima koji se usavršavaju na ovom kursu govorio o aktuelnim bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama u savremenom svetu, bezbednosnoj situaciji u regionu i dao usmerenja u vezi sa realizacijom kursa i očekivanim rezultatima.

Govoreći o aktuelnom stanju u Vojsci zamenik načelnika Generalštaba je istakao da Vojska Srbije,u skladu s vremenom u kome živimo i koje karakteriše neverovatno brza promena situacije, kvalitetno izvršava sve svoje zadatke, posebno one koji se odnose na zajedničko angažovanje sa snagama MUP-a na zaštiti državne granice od ilegalnih migracija i krijumčarenja ljudi, na Kopnenu zonu bezbednosti i učešće u multinacionalnim operacijama.

Oficirima na ovom obliku usavršavanja general Draganić je naglasio značaj neprekidnog učenja i usavršavanja i poručio im da su znanja koja su ranije stekli na Vojnoj akademiji samo polazna osnova za postizanje uspeha u vojničkoj karijeri, a da iz činjenice da su oficiri Vojske Srbije proističe obaveza da postavljene zadatke izvršavaju korektno, odgovorno i profesionalno vodeći računa o ljudima sa kojim rade i kojima komanduju.

Predavanju su prisustvovali načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković i načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba brigadni general Stojan Konjikovac. 

Povezane vesti