Obuka pripadnika roda pešadije

Sreda, 21.12.2022 | Obuka
U pešadijskom bataljonu Četvrte brigade kopnene vojske naoružanom oklopnim borbenim vozilima „lazar 3“ u toku je intenzivna obuka za izvođenje borbenih dejstava u odbrambenim i napadnim operacijama.

Obuka se izvodi na vežbovnom prostoru i u rejonu mirnodopske lokacije jedinice sa ciljem održavanja i unapređenja osposobljenosti profesionalnog sastava za upotrebu ključnog naoružanja, a time i ukupne borbene gotovosti za realizaciju dodeljenih misija i zadataka.

Vojnici i starešine na poligonu uvežbavaju taktičke radnje i postupke na bojištu uz upotrebu oklopnih borbenih vozila, čijim je uvođenjem u naoružanje značajno unapređena pokretljivost, vatrena moć i zaštita pešadijskih jedinica u izvođenju operacija. Tokom obuke, oni unapređuju i ranije stečena znanja o sistemima i podsistemima vozila, naoružanju i održavanju ovog borbenog sredstva.

Pripadnike pešadijskog bataljona u narednom periodu očekuju taktičke vežbe i realizacija bojevih gađanja, kada će se u praksi proveriti rezultati postignuti u ovom ciklusu obučavanja.

Realizacijom ove obuke obezbeđuje se zahtevani nivo sposobnosti pešadijskih bataljona za izvođenje borbenih dejstava na svakom zemljištu i u svim vremenskim uslovima, i ujedno stiče poverenje u pouzdanost i efikasnost savremenih borbenih sredstava na upotrebi u ovim jedinicama.

Povezane vesti