Završne pripreme za gađanje na poligonu „Šabla“

Četvrtak, 2.9.2021 | Obuka
Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane realizuju završne pripreme za zajedničko bojevo gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru, koje ih naredne nedelje očekuje na poligonu „Šabla“ u Republici Bugarskoj.

U okviru priprema, pripadnici 204. vazduhoplovne brigade izvode intenzivnu letačku obuku na avionima MiG-29, dok borbene posluge iz sastava diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva do najsitnijih detalja uvežbavaju procedure za pripremu i izvršenje gađanja iz raketnih sistema „neva“ i „kub“. Podjednako važnu ulogu imaju i pripadnici raketno-tehničkih baterija koji ispituju rakete, proveravaju tehniku i usaglašavaju sve elemente neophodne da ovo gađanje bude uspešno.

Pre izvršenja gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO, zajedno sa pripadnicima Bugarske armije, realizovaće i neposredne pripreme na poligonu „Šabla“.

Gađanje na ovom crnomorskom poligonu izvodi se šesti put od 2010. godine i predstavlja priliku da se rezultati dosadašnje obuke provere u praksi, kao i da se unapredi ukupna sposobnost jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO  za zaštitu vazdušnog prostora.

Povezane vesti