Visoka obučenost borbenih timova 72. brigade za specijalne operacije

Četvrtak, 22.9.2022 | Obuka
Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije kontinuirano realizuju raznovrsnu obuku, kako u rejonu baziranja tako i van mirnodopske lokacije, sa ciljem očuvanja visokog nivoa borbene gotovosti jedinice za izvođenje specijalnih i operacija od posebnog značaja.

Na jednom od poligona Vojske Srbije segmente napredne obuke prolaze borbeni timovi Bataljona za specijalne operacije „Grifoni“ iz sastava ove brigade. Njih je danas obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i tom prilikom je prisustvovao realizaciji gađanja iz savremenog naoružanja kojim je jedinica opremljena.

Borbeni timovi su danas po ciljevima dejstvovali iz mitraljeza sa borbenih vozila „hamvi“, zatim puškomitraljeza, snajperskih i dalekometnih pušaka, ostvarivši pritom odlične rezultate.

Izražavajući zadovoljstvo prikazanom odličnom osposobljenošću vojnika i starešina za efikasno i brzo neutralisanje ciljeva na srednjim i velikim daljinama, njihovim odnosom prema zadacima i visokim moralom, načelnik Generalštaba je istakao da se od pripadnika specijalnih snaga Vojske Srbije očekuje da uvek budu spremni da prvi odgovore na ugrožavanje bezbednosti države i građana i izvrše svaki zadatak koji pred njih postavi državno i vojno rukovodstvo.

Realizacijom zahtevne i kompleksne obuke, koja se u 72. brigadi za specijalne operacije izvodi tokom cele godine, u svim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, obezbeđuje se vrhunska osposobljenost, fizička pripremljenost i mentalna snaga vojnika i starešina, te visok nivo borbene gotovosti koji krasi ovu elitnu jedinicu Vojske Srbije.

Povezane vesti