Akcija „Vojni lekar na selu“ u opštinama Tutin i Sjenica

Četvrtak, 19.5.2022 | Civilno-vojna saradnja
U selima Istočni i Zapadni Mojstir u okolini Tutina i selu Bare u opštini Sjenica pripadnici Druge brigade kopnene vojske realizovali su ove nedelje akciju „Vojni lekar na selu“.

Ovaj projekat civilno-vojne saradnje organizovan je sa Crvenim krstom, lokalnim domovima zdravlja i opštinskim upravama radi pružanja medicinske pomoći stanovništvu kome je zbog udaljenosti otežan pristup sistemu zdravstvene zaštite.

Vojni lekari i medicinski tehničari su u okviru akcije obavljali preventivne zdravstvene preglede u seoskim ambulantama i kućama slabo pokretnih i nepokretnih osoba, a deljeni su i paketi sa osnovnim životnim namirnicama koje je za socijalno ugrožene porodice obezbedio Crveni krst.

Kao i mnogo puta do sada, meštani su i ovom prilikom iskazali veliko zadovoljstvo akcijom Vojske Srbije, koja im je omogućila medicinske preglede u njihovim selima, kao i zahvalnost pripadnicima Vojske Srbije na srdačnom odnosu, spremnosti da ih saslušaju i pruže svu raspoloživu pomoć. 

Vojska Srbije u okviru svoje treće misije sprovodi brojne projekte civilno-vojne saradnje, kako u ovom tako i u drugim krajevima Republike Srbije, sa ciljem pružanja pomoći meštanima udaljenih sela i jačanja međusobnog poverenja i saradnje.

Povezane vesti